Roope Riski oli vahvassa vedossa elokuussa.
21.9.2010 11:42:00

TPS:n Roope Riski Veikkausliigan elokuun pelaaja

Veikkausliiga on nimennyt Turun Palloseuran Roope Riskin Kuukauden pelaajaksi elokuussa.

Komean viiden voiton putken elokuussa pelannut TPS on marssinut vahvasti etenkin nuorten pelaajien voimin ja elokuussa 19 vuotta täyttänyt Roope Riski on ollut tästä mainio esimerkki. Kuluvalla kaudella Veikkausliigassa debytoinut ”RR17” paukutti elokuussa peräti viisi maalia.

- Alkukausi ei mennyt ihan niin kuin olimme ajatelleet, mutta pelimme on parantunut koko ajan, Riski kertoo.

Kuukauden pelaaja-valinta tuli nuorelle hyökkääjälle yllätyksenä.

- Tulihan tämä yllätyksenä, mutta viime pelit ovat menneet todella hyvin.

- Koko joukkueen peli on mennyt nyt paremmin, ja se on vaikuttanut tietenkin myös omaan peliini. Uskon tämän olevan koko joukkueen hienon työn ansiota.

Vasta 19-vuotias taituri on saanut paljon vastuuta joukkueessaan ja kuuluu ehdottomasti TPS:n kärkikastiin.

- Viime aikoina olen saanut pelata paljon ja saanut hyvin vastuuta. Saan myös pelata juuri sillä paikalla, missä viihdyn parhaiten.

TPS miehitti Kuukauden joukkueen

TPS:n vahva elokuu näkyy myös Kuukauden joukkueessa kokonaisuutena. Kuukauden pelaaja Roope Riski sai rinnalleen veljensä Rikun ja TPS-pelaajista myös keskikentän Toni Kolehmainen, puolustuksen Jaakko Nyberg ja maalivahti Jukka Lehtovaara nimettiin joukkueeseen. Kuukauden valmentajan titteli meni TPS:n Marko Rajamäelle.

- Tätä en kyllä olisi osannut odottaa, vaikka pelimme ovatkin menneet todella hyvin. Olen iloinen ja ylpeä pelaajiemme panoksesta, Rajamäki kiitteli koko joukkuettaan. Lisää Rajamäen mietteitä löydät täältä.

Vahvan TPS-edustuksen lisäksi kaksi miestä kuukauden joukkueeseen saivat niin kärkijoukkue HJK kuin kurssinsa vahvasti kääntänyt AC Oulu. HJK:ta edustavat puolustuspään Juhani Ojala ja Rafinha. Takalinjat täydentää AC Oulun Niko Kukka ja keskikentällä häärii oululaisten ikinuori pelin moottori Mika Nurmela.

Keskikentälle mahtuu vielä tärkeitä osumia FC Hongalle paukuttanut Rasmus Schüller ja kärjen kolmikon täydentää hienon kuukauden FF Jaron riveissä ennen siirtymistään Skotlantiin pelannut Alexei Eremenko junior.

Veikkausliigan elokuun Kuukauden joukkue (4-3-3):

Maalivahti: Jukka Lehtovaara (TPS)
Puolustus: Rafinha (HJK) – Jaakko Nyberg (TPS) – Juhani Ojala (HJK) – Niko Kukka (AC Oulu)
Keskikenttä: Toni Kolehmainen (TPS) – Rasmus Schüller (Honka) – Mika Nurmela (AC Oulu)
Hyökkäys: Alexei Eremenko jr. (Jaro) – Roope Riski (TPS) – Riku Riski (TPS)

Kuukauden pelaaja: Roope Riski (TPS)
Kuukauden valmentaja: Marko Rajamäki (TPS)

 


  • Yhteistyössä: