KuPSin liigapaikka varmistui päätöksen myötä.
2.10.2009 20:07:00

Oikeusturvalautakunta palautti KuPS-RoPS:n tuloksen

Urheilun oikeusturvalautakunta antoi päätöksensä perjantaina (2.10.) Kuopion Palloseuran valituksesta 4.7. pelatun Veikkausliigaottelun KuPS – RoPS lopputuloksen muuttamisesta vierasjoukkueen hyväksi. Urheilun oikeusturvalautakunta päätyi asiassa KuPS:n kannalle ja palautti voimaan ottelun urheilullisen lopputuloksen.

KuPS voitti heinäkuussa pelatun liigaottelun 3-0, mutta RoPS valitti Suomen Palloliitolle (SPL) KuPS:aa ottelussa edustaneen Dickson Nwakaemen olleen edustuskelvoton. SPL:n toimisto päätti 7.7. hylätä RoPS:n valituksen, sillä Nwakaemen pelilupa oli pyydetty asianmukaisella tavalla ja edustusoikeus myönnetty sen hetkisten tietojen perusteella. RoPS valitti toimiston päätöksestä SPL:n vastalauselautakunnalle, joka kumosi päätöksen 10. elokuuta. Vastalauselautakunta perusteli eriävää päätöstään asiaan liittyvillä uusilla faktoilla. Vastalauselautakunnan päätöksen myötä RoPS tuomittiin ottelun voittajaksi maalein 3–0. Perjantaina 2.10. saadun Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen myötä asian käsittely on saatu päätökseen. 

Oikeusturvalautakunta totesi, että KuPS ei ollut käyttänyt RoPS-ottelussa pelioikeudetonta pelaajaa, eikä asiassa ollut kilpailumääräysten mukaisia perusteita määrätä KuPS:aa häviämään ottelu. Kilpailumääräysten mukaan edustusoikeuden siirtoa koskeva myönteinen päätös on mahdollista kumota, jos myöhemmin ilmenee seikkoja, jotka olisivat johtaneet päätöksentekohetkellä epäävään päätökseen. Oikeusturvalautakunta totesi, että edustusoikeuden kumoamisella ei ole takautuvaa vaikutusta, ellei siitä ole erikseen säännöissä mainittu.

– Noudatamme ja arvostamme Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöstä. Asian käsittely on saatu nyt loppuun ja voimme kaikki keskittyä Veikkausliigan urheilulliseen huipennukseen. Meille tämä prosessi on ollut selkeä oppimisen paikka. Sekä toimisto että vastalauselautakunta ovat tehneet päätöksensä sen hetkisiin tietoihin ja faktoihin pohjautuen. Päätöksenteon prosesseja ja sääntöjä täytyy kehittää niin, että tällaisiin tilanteisiin ei enää jouduta. Nopea ja luotettava päätöksenteko on tärkeää varsinkin sarjamuotoisissa kilpailuissa, kun kausi on kesken, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen sanoi.

Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen myötä KuPS – RoPS – ottelun urheilullinen lopputulos palautetaan voimaan.

 


  • Yhteistyössä: