Paulus siirtyy ensi kaudeksi Allsvenskaniin.
25.9.2009 19.51.00

Paulus Arajuuri siirtyy Kalmariin

IFK Mariehamnin ja U21-maajoukkueen toppari Paulus Arajuuri jättää maarianhaminalaisseuran kuluvan kauden jälkeen. Arajuuri on solminut Ruotsin hallitsevan mestarin Kalmarin kanssa nelivuotisen sopimuksen.

Arajuuri tuli IFK:n riveihin HJK:sta kaudelle 2008 ja on alusta saakka kuulunut IFK:n tärkeimpiin pelaajiin. Kahden kauden aikana hän on tähän mennessä pelannut IFK-paidassa 43 liigaottelua ja viimeistellyt kaksi maalia.

Myös Pikkuhuuhkajien runkopelaajiin kuuluva Arajuuri katsoo kohti uusia haasteita, mutta ei tässä vaiheessa halua vielä puhua jatkosta liikoja.
- Nyt keskityn vain jäljellä oleviin liigaotteluihin ja haluan olla auttamassa IFK:ta niin hyvään sijoitukseen kuin mahdollista, Arajuuri sanoi.

Arajuuren tasoisen pelaajan menettäminen on luonnollisesti kova isku IFK:lle, mutta seurajohtaja Peter Mattsson katsoo asian positiivista puolta.
- Kun Ruotsin mestari haluaa jonkun pelaajistamme, on IFK:n luonnollisesti vaikea kilpailla, sanoo Mattsson.
- Paulus on kehittänyt uskomattoman paljon sen jälkeen kun hän tuli Ahvenanmaalle ja hän on ollut todella esimerkillinen pelaaja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Seuran puolesta toivomme hänelle parasta onnea kun hän nyt ottaa seuraavan askelen urallaan.

Ensi kaudella Allsvenskanissa saatetaan nähdä peräti viisi entistä IFK-pelaajaa: Daniel Sjölund (Djurgården), Tommy Wirtanen (Örebro), David Carlsson ja Gabriel Petrovic (molemmat Brommapojkarna) pelaavat Allsvenskania jo kuluvalla kaudella ja nyt joukkoon on liittymässä Arajuuri.
- Se osoittaa, että IFK on hyvä näyteikkuna länteen ja että IFK:lla on hyvä maine ruotsalaisten seurojen keskuudessa, sanoo Mattsson.