Peter Blombergin ura sai ikävän päätöksen.
18.6.2009 14:26:00

Peter Blomberg joutuu päättämään uransa

IFK Mariehamnin toppari Peter Blomberg on taistellut itseään pitkään pelikuntoon polvivamman jäljiltä. Taistelu on kuitenkin päättynyt tappioon ja Blomberg joutuu jättämään pelikentät lopullisesti. 27-vuotiaan topparin polvi ei yksinkertaisesti kestä huipputason pelaamisen tuomaa rasitusta.

Blomberg loukkaantui viime vuoden toukokuussa ottelussa KuPSia vastaan ja on käynyt kahdesti leikkauttamassa polvensa sen jälkeen. Viimeisen puolen vuoden ajan hän on kuntouttanut polveaan tiiviisti IFK:n fysioterapeutti Åse Rasken kanssa, mutta polvi ei kestä rasitusta tarpeeksi hyvin.

Blomberg on keskustellut IFK:n lääkärin Erkki Venäläisen kanssa ja raskas päätös kenkien nostamisesta naulaan on jouduttu sen myötä tekemään. Edessä on todennäköisesti vielä uusia leikkauksia, jotta polvi saadaan kuntoon siviilielämääkin varten.
- Olen rehellisesti ja tosissani yrittänyt tehdä paluuta, Blomberg toteaa masentuneena.
- Tiesin että mahdollisuudet onnistumiselle ovat 50-50. Heti kun nostan tehoja harjoittelussa, polvi turpoaa ja minun on pakko jälleen levätä. Tämän takia uran jatkaminen on mahdotonta.

Blomberg tavoin tilanne on raskas myös IFK:lle, joka menettää tärkeän pelaajan. Blomberg on usean kauden ajan kuulunut IFK:n runkopelaajiin. Hän on ollut suosittu ja luotettava pelaaja IFK-paidassa siitä saakka kun siirtyi seuraan Närpiön Kraftista kauden 2006 alla.
- Tämä on raskas menetys IFK:lle. Peter Blomberg on parantanut vuosi vuodelta ja toivoin, että hän olisi voinut olla osa ”uutta IFK:ta”, jonka olemme rakentaneet, päävalmentaja Pekka Lyyski sanoo.
- Blomberg oli monessa mielessä sellainen toivepelaaja, jonka joukkueeseensa haluaa. Hän oli uskollinen ja aina tiesi mitä häneltä voi odottaa.

Blomberg ehti pelata IFK-paidassa 51 liigaottelua ja viimeistellä kaksi osumaa.

 


  • Yhteistyössä: