Joonas Kolkka on FC Lahti Oy:n uusia osakkaita.
14.11.2008 7:41:00

FC Lahti Oy:ssa vahvoja vaikuttajia

FC Lahden yhtiöittäminen nytkähti ison askelen eteenpäin tällä viikolla ja suunnitelmia on vielä pidemmällekin. Lahtelainen jalkapalloväki on vahvasti ja laajasti asian takana.

FC Lahden osakkaina ovat muun muassa lahtelaiset Huuhkajalegendat Jari Litmanen ja Joonas Kolkka. Osakkeita merkitsivät myös useat aiemminkin toiminnassa mukana olleet yritykset sekä seuran toimiva johto.
– Olen itse merkinnyt osakkaita, samoin Milko Marsala ja Ilkka Mäkelä, FC Lahden puheenjohtaja Urpo Karjalainen kertoo Etelä-Suomen Sanomissa.

Yhtiöittämishankkeen hyvästä etenemisestä huolimatta puheenjohtaja kaipaa vielä uusia osakkaita ja lisää pääomaa.
– 250 000 ei vielä riitä. Uskon vakaasti, että pääsemme 500 000 euroon.

Karjalainen toteaa, että yksi avainasioista on kauan vaalitun Kisapuiston stadionhankkeen eteneminen.
– Jos Kisapuisto nytkähtäisi eteenpäin, se helpottaisi myös osakkaiden hankinnassa. Monet ihmiset, joiden kanssa olen keskustellut, ovat korostaneet Kisapuiston tärkeyttä, Karjalainen sanoo.

Yhtiöittäminen näkyy myös seuran toiminnassa konkreettisesti. ESS:n mukaan FC Lahden ensi kauden budjettia ollaan kasvattamassa noin 900 000 euroon päättyneen kauden 800 000:sta, ja uusilla omistajilla on suunnitelmia myös joukkueen vahvistamiseksi. Uusista pelaajista tiedotetaan lähipäivinä.

 


  • Yhteistyössä: