"Kappe" Hämäläinen jatkoi TPS-sopimustaan. (Kuva: Juha Tamminen)
28.2.2008 13:25:00

Hämäläinen ja Valakari TPS:ssä pitkään

Keskikenttäpelaajat Simo Valakari ja Kasper Hämäläinen jatkoivat sopimuksiaan TPS:n kanssa. Kaksikko jatkaa Veritas Stadionilla kauden 2010 loppuun saakka.

Hämäläisen aiempi voimassa oleva sopimus kattoi vain kauden 2008 loppuun asti.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Hämäläinen pelasi viime kaudella TPS:n paidassa 24 liigaottelua ja viimeisteli niissä neljä maalia. 21-vuotias Hämäläinen on pelannut urallaan nyt yhteensä 50 liigaottelua ja viimeistellyt niissä kuusi maalia.

Hämäläinen kuului niin sanottuihin Vintiöihin, eli alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueeseen, joka pelasi Suomessa järjestetyissä MM-kisoissa vuonna 2003.

Hämäläinen on leireillyt viime vuosina useasti Italiassa. Hän on käynyt näyttämässä taitojaan SS Lazion, Udinese Calcion, AC Sienan sekä AS Roman vieraana.

34-vuotias Käpylän Pallon kasvatti Valakari pelasi viime kaudella TPS:n paidassa 25 liigaottelua.

Valakari debytoi Veikkausliigassa 30.4.1995 FinnPa:n paidassa FC Hakaa vastaan. Valakari on pelannut nyt yhteensä 73 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä viisi maalia. Valakari siirtyi FinnPa:n paidasta Skotlannin Valioliigan Motherwell FC:hen kaudella 1996-97. Hän pelasi ensimmäisenä keväänään kaikki seuransa Valioliigaottelut ja solmikin avauskautensa jälkeen kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Skotlannin kausien jälkeen vuonna 2000 edessä oli siirto Englannin puolelle Derby Countyn valkopaitaan. Valakari pelasi neljän Derby-vuoden aikana myös kaksi kautta Englannin Valioliigaa. Englannin pääsarjaotteluita kertyi kaikkiaan 20. Maalitili Valioliigassa aukesi 10.9.2000 Charltonia vastaan.

Derby-kausien jälkeen peliura jatkui vuonna 2004 Yhdysvaltoissa Major League Soccer -joukkue FC Dallasin riveissä. Valakari nousi nopeasti uuden joukkueensa luottopelaajien joukkoon ja kapteeniksi asti.

Valakari on pelannut vuosina 1996-2003 yhteensä 32 A-maaottelua Suomen paidassa.

 


  • Yhteistyössä: