13.3.2007 20:12:00

Toni Banduliev AC Ouluun

AC Oulu on tehnyt yhden vuoden pelaajasopimuksen 26-vuotiaan makedonialaisen Toni Bandulievin kanssa. Banduliev pelasi joukkueessa täydet 90 minuuttia lauantain Liigacup-ottelussa TPS:aa vastaan ja vakuutti esityksellään valmennusjohdon.

- Uskon, että olemme saaneet Tonista keskikentän pohjalle kokeneen pelinjohtajan ja ankkuripelaajan. Turussa esitys oli sitä luokkaa, että hänestä kannattaa pitää kiinni, päävalmentaja Harri Kampman kommentoi.

Banduliev on pelannut paljon myös puolustajana, mutta AC Oulussa hänen pelipaikkansa tulee siis näillä näkymin olemaan keskikentän pohjalla. Viime kaudella 182-senttinen ja 72-kiloinen Banduliev pelasi Makedonian pääsarjassa Vardar Skopjen joukkueessa. Hän on pelannut myös Makedonian maajoukkueessa vuoden 2006 MM-karsintaottelussa Tshekkiä vastaan.

- AC Oulu on kunnianhimoinen ja eteenpäin pyrkivä seura, joten haluan olla osa sitä. Täällä on hyvä joukkue ja hyvä valmentaja. Olen onnellinen tästä sopimuksesta ja toivottavasti meillä on edessämme hyvä kausi, Banduliev totesi.

Banduliev on pelannut oululaisten riveissä vasta yhden ottelun, joten suurta kuvaa hänellä ei vielä ole muodostunut.

- Olen ollut joukkueen mukana vain muutaman päivän, joten haluan vielä ottaa pelaajista selvää ja tutustua heihin. Ottelu Turussa oli kuitenkin kova taistelu. Pelimme oli ehkä vähän sekavaa, koska on erilaisia pelaajia try-outilla, mutta joukkueemme on varmasti valmis ennen kuin kausi alkaa, mietti Banduliev.

Bandulievin sopimuksen myötä AC Oululla on nyt kasassa 21 pelaajasopimusta. Uutena miehenä rinkiin liittyi maanantaina testiin saapunut 25-vuotias kroatialainen Sasa Kolic. Kolic on 190-senttinen ja 88-kiloinen keskikenttäpelaaja, joka pystyy pelaamaan myös puolustajana.

Kolic on ollut jo aikaisemmin Suomessa, sillä hän pelasi viime kauden lopulla Kakkosessa Someron Voiman joukkueessa. Sitä ennen seura oli Kroatian pääsarjassa pelaava Pula Staro Cesko ja uran aikana mies on esiintynyt myös puolalaisen Legia Varsovan kakkosjoukkueessa.

Kolic pelannee ensimmäisen pelinsä ACO:n riveissä keskiviikkona Liigacupin kotiottelussa Jaroa vastaan. Tuossa ottelussa Heinäpään kentällä nähdään myös toinen testipelaaja, Dritan Stafsula.

Näillä näkymin kolmas testimies eli valkovenäläinen Dmitri Ogorodnik ei pelaa Jaroa vastaan, mutta hän jatkaa kuitenkin vielä oululaisten harjoitusvahvuudessa. Ogorodnik ei pysty pelaamaan, koska Liigacupin otteluissa voi peluuttaa kerralla vain kahta sopimuksetonta pelaajaa.

 


  • Yhteistyössä: