Ville Nylundin ura päättyi polvivammaan - intoa pelaamiseen olisi vielä riittänyt.
29.12.2006 8:16:00

Ville Nylundin komea ura päätökseen

Ville "Nulli" Nylund, 34, teki debyyttinsä Veikkausliigassa vuoden 1992 toukokuussa FC Oulun paidassa RoPSia vastaan. Nyt reilut 14 vuotta myöhemmin tilillä on 285 liigaottelua, jotka ovat tulleet FC Oulun lisäksi FF Jaron ja HJK:n paidassa.

Palkintokaapissa Nullilla on kotoisesta sarjasta kolme Suomen mestaruutta ja neljä hopeamitalia, neljä Suomen Cupin voittomitalia ja kaksi Liigacupin voittoa. Suomen A-maajoukkueessa edustuspelejä on kertynyt 21 ja lisäksi mies on tehnyt historiaa pelaamalla Mestarien liigaa lohkovaiheessa suomalaisjoukkueessa. Nulli oli yksi niistä harvoista klubilaisista, joka vieläpä pelasi täydet minuutit kaikissa kuudessa lohkovaiheen ottelussa. Uran varrella Nulli on pelannut maajoukkuetasolla niin MM- kuin EM-karsintoja, ja seuratasolla Mestarien liigan ohella, Uefa- ja Intertoto-cupeissa 30 ottelun verran.
Nylundilla on takana komea ura ja takan reuna notkuu pokaalien painosta. Nyt on kuitenkin tullut aika ripustaa nappulakengät naulaan. Nulli päättää pelinsä haikeana, mutta tyytyväisenä.


- Täytyy olla hirveän tyytyväinen, että olen tällaisen uran pystynyt luomaan. Sitä on tullut tehtyä jossain välissä jotain oikeitakin ratkaisuja. Ei tähän silti yksin ole tultu ja suuri kiitos tuesta on annettava perheelle ja eritoten vaimolle. Myös läheisin harjoittelukaveri pikkuveli Johan on ollut suuressa roolissa uran kehityksessä, Nylund jakaa kiitosta.


Menestyvän pelaajan taustalla häärii aina tukijoukkoja. Pelaajan kehityksen ja menestyksen kannalta suuressa roolissa ovat luonnollisesti myös valmentajat ja kanssa pelaajat.
- Kiitos kuuluu myös kaikille niille valmentajille, jotka ovat minut tänne saakka auttaneet. Olen ollut onnekas, että minulla on ollut hyviä valmentajia ja pelikavereita lapsesta saakka. Olen saanut ammentaa oppia huippuvalmentajilta. Juha Malinen, Antti Muurinen, Jyrki Heliskoski ja Keith Armstrong, siinä on melko nimekäs valmentajalista. Toisaalta, he ovat minut joukkueisiinsa halunneet, Nylund toteaa.


Kokkolassa syntynyt Ville aloitti pelaajauransa 7-vuotiaana Espoon Palloseurassa, mutta ammensi suurimmat oppinsa nahkakuulan parissa Oulussa ja paikallisen Luistinseuran sekä myöhemmin FC Oulun riveissä. Myös aika oululaisessa Kastellin urheilulukiossa oli Nullille tärkeää aikaa.
- Tärkeimmät vuodet kehitykseni kannalta olivat varmastikin Urheilulukion aikana ja heti sen jälkeen, jolloin Malisen Juhan opissa tuli ne pohjat tehtyä, jotka olivat urani kannalta tärkeät. Ouluhalli tuli juuri parahiksi niihin aikoihin ja pääsin nauttimaan sen suomista harjoitteluolosuhteiden paranemisista. Sitä ennen harjoiteltiin lumikentillä ja jäähallin käytävillä, Nylund muistelee.


Kuljettuaan Oulun ja Pietarsaaren kautta kohti etelää, löytyi uusi koti Helsingistä. HJK:n kanssa Nylund kulki kymmenvuotisen yhteisen taipaleen ja yhteinen matka jatkuu, vaikkakin pelaajaura päättyy.
- Olen saanut HJK:ssa valtavasti hyviä ystäviä ja haluan kiittää kaikkia klubilaisia näistä yhteisistä vuosista. Pelaajaura päättyy, mutta tämä HJK:n mies jatkaa kuitenkin HJK:n toimiston puolella.

Lisää Ville Nylundia Näkökulmassa.

 


  • Yhteistyössä: