"Auge" antoi kehut maalivahti Juha Tuomelle.
10.3.2013 21:37:00

Kautosella ristiriitaiset tunteet RoPS-voitosta

FC Lahti nappasi sunnuntaina 1-0 voiton RoPSista ja eteni Liigacupin välieriin, jossa se kohtaa ensi viikolla KuPS:n. Lahden päävalmentaja Tommi Kautonen oli tyytyväinen tulokseen ja jatkopaikkaan, mutta ei omiensa peliesitykseen.

Lahden ainokaisen iski 35. minuutilla Tommi Kari rangaistuspilkulta.

- Tämä oli erittäin vaikea peli meille. Osasin odottaa käynnistymisvaikeuksia parin viikon ottelutauon jälkeen, emmekä saanetkaan liikutettua palloa niin nopeasti ja laadukkaasti kuin mitä tavoittelemme. Pelimme ei ollut tarpeeksi hyvää, mutta tuloksena oli voitto ja jatkopaikka, niin tietenkin pitää olla tyytyväinen, Kautonen kommentoi.

RoPS tuli kovaa päälle toisen puoliajan alkuun, mutta ei saanut maalia aikaan. Rafaelin ulosajon jälkeen kymmenen minuuttia ennen loppua FC Lahti joutui täysin puolustuskannalle.

- Sen jälkeen peli oli puolustustaistelua. Juha Tuomi otti kuitenkin muutaman tärkeän kopin ja keskityksen kiinni. Hän pelasi hyvin tänään, Kautonen kehui maalivahtiaan.

Lahti joutui vaihtamaan toppari Markus Joenmäen pois kentältä 65 minuutin jälkeen loukkaantumisen johdosta.

- Juha Tuomi tuli nyrkkeilemään keskityspalloa, nyrkki osui ensin palloon ja sen jälkeen Markuksen silmäkulmaan. Voi olla, että Maralla on lievä aivotärähdys, sitä ei voi vielä varmaksi sanoa. Hän oli tilanteen jälkeen sekavanoloinen ja hänet oli pakko vaihtaa pois. Pitää vielä tämä kotimatka ja huominen tarkkailla tilannetta.

Lahden hyökkäyksessä pelasi sunnuntaina brasilialainen testihyökkääjä Vini Dantas, joka jäi maaleitta.

- Vini piti kokonaisuudessa vaikeat pallot itsellään. Hän ei menettänyt palloa ja teki järkeviä ratkaisuja, vaikka vastassa oli yksi liigan parhaista puolustajista (Faith Obilor).

- Katsomme hänen tilanteen mahdollisimman nopeasti, Kautonen kertoi.

 


  • Yhteistyössä: