Petteri Pennanen vastasi pelin ainoasta osumasta.
8.2.2013 15.54.00

TPS kukisti JJK:n 1-0

Vilkkaan Liigacup-päivän ensimmäinen ottelu pelattiin Seinäjoen Wallsport Arenalla JJK:n ja TPS:n välillä. Ottelun ratkaisijaksi nousi TPS:n Petteri Pennanen, jonka osumalla turkulaiset voittivat kamppailun lukemin 1-0 (0-0).

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista, tarkkaa ja melko verkkaista peliä, eikä tapahtumia juurikaan ollut. TPS:n Aleksi Ristolalle aukeni pari paikkaa, joista viimeistelyt kuitenkin karkasivat yli ja ohi maalin. JJK:n ja kenties koko jakson paras paikka tuli Eero Markkaselle vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla. Henrik Moisanderin loistava torjunta kuitenkin esti Markkasen liigacupin viidennen osuman synnyn.

Toisella jaksolla TPS pääsi ottelun edetessä kaiken aikaa enemmän niskan päälle, joskin edelleen molemmat pääosin panostivat tarkkaan oman pään varjeluun.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun toista jaksoa oli takana kymmenen minuuttia. Roope Riski pakotti ensin Janne Korhosen torjuntatöihin kovalla vedolla lähietäisyydeltä. Riskin vedon ja sen jälkitilanteen JJK selvitti, mutta paine pysyi JJK:n päässä. Vain hetki Riskin tilanteen jälkeen pallo pelattiinkin TPS:n vasemmalta laidalta Pennaselle, joka viimeisteli komeasti oikealla jalallaan ottelun ainoaksi jääneen osuman.

TPS pelasi vahvasti ottelun loppuun asti, mutta lisämaaleja turkulaiset eivät onnistuneet tekemään. JJK:n kannalta ottelun lopun iloisin anti oli jälleen eräs debyytti: vuonna 1995 syntynyt nuorten maajoukkuepelaaja Eero Tamminen teki ensiesiintymisensä edustuksen paidassa tultuaan vaihdosta kentälle viimeiseksi kymmenminuuttiseksi.