Jarno Parikka viimeisteli VPS:n tasoitusmaalin.
2.2.2013 20:16:00

Pohjanmaan derby tasatulokseen

Vuoden ensimmäinen Pohjanmaan derby pelattiin lauantaina Pietarsaaressa ja FF Jaro ja VPS päätyivät lopulta pistejakoon 1-1 (1-1)-numeroin.

Jaro avasi lauantaina oman liigacup-taipaleensa Vaasan Palloseuraa vastaan kotonaan. Punapaidat lähtivät otteluun vajaamiehisenä ja uudella puolustuslinjalla kun testimiehet Mathias Kullström ja Hugo Miranda pääsivät antamaan näyttöjä keskuspuolustuksessa.

Ottelun alkoi Jaron kontrolloidessa kenttätapahtumia. Jo kolmen minuutin pelin jälkeen pallo ajautuu maalin takakulmalle Simon Skrabbille jonka yritys jäi kuitenkin torsoksi. Mutta muutamaa minuuttia myöhemmin hallinta toi kuitenkin tulosta, kun viime viikolla sopimuksen tehnyt Shahdon Winchester sai Thomas Kulan lähettämän kulmapotkun 16 alueen rajalle pelaajamassan taakse ja tälläsi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Maalin jälkeen Jaro hallitsi peliä, mutta ei saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja ja lopulta VPS iski tasoituksen. Sebastian Strandvall antoi kulman etutolpalle Jarno Parikalle joka puski pallon pelaajamassasta Jaron maaliin aivan Jesse Östin edestä.
VPS:n tasoituksen jälkeen peli tasoittui selvästi ja muuttui keskikentän pallotaisteluksi. Vasta jakson loppupuolella Jaro alkoi luoda paikkoja joista Winchester sai pallon kertaalleen maaliinkin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi Jaro-hyökkääjän mentyä Idle Elmin edelle kahden miehen läpiajossa Henri Sillanpään häirittyä Elmiä ratkaisevasti. Pian Elmillä oli itsellään paikka Winchesterin laukauksen jälkeen, mutta ratkaisu meni ohi maalin. Aivan viimeisillä minuuteilla myös VPS väläytteli vaarallisuuttaan, mutta Winchester torjui pallon kropallaan maalinedustalta kulmatilanteen jälkeen. Samassa tilanteessa myös tunteet kuumenivat Cheyne Fowlerin potkaistua Winchesteriä, mutta lopulta sekä Mike Banner että Fowler selvisivät välienselvittelystään puhuttelulla.

Toinenkaan jakso ei tuonut ratkaisua joukkueiden paremmuuteen. Jaro sai luotua muutaman maukkaan maalipaikan, mutta Idle Elmin laukaus 17 metristä Bannerin esityön jälkeen meni yli ja Winchesterin yritys Markus Kronholmin ja Kulan esityöstä lipui ohi takatolpan. Ottelun loppua kohti keskikentällä taistelu kuumeni ja tuomari Ville Nevalainen oli täystyöllistetty ottelun loppuvaiheessa. Aivan viime minuuteilla molemmille joukkueille tarjoutui mahdollisuus kolmeen pisteeseen, kun ensin Jaro sai vapaapotkun 19 metristä, mutta Henri Sillanpää torjui Kulan laukauksen ja minuuttia myöhemmin Sebastian Strandvall pääsi näyttämään loistavaa potkutekniikkaansa, mutta vapaapotku 17 metristä meni vajaan metrin ohi Jaro-maalin.

Jaro on kärsinyt pienistä vammoista läpi viikon ja joukkue pystyikin tekemään vain yhden pelaajavaihdon, kun Jari Sara vaihdettiin toisen jakson alussa Kevin Pethiin. Frank Jonke istui pienen jalkavamman vuoksi koko ottelun vaihtopenkillä seuranaan eilen sopimuksen ensi kaudesta Jaron kanssa allekirjoittaneen maalivahti Emil Öhlbergin kanssa. Antti Palohuhta, Johan Brunell ja Jori Kujala olivat kokonaan sivussa kokoonpanosta pienten vammojen vuoksi polvileikkauksesta toipuvan Mathias Warghin lisäksi.

Testillä olleet Mathias Kullström ja Hugo Miranda pääsivät ottelussa kohtalaisen helpolla, mutta hoitivat vähät työnsä erittäin eleettömästi.

 


  • Yhteistyössä: