Olli Tynkkynen laukoi FC Lahden voittoon.
22.1.2013 18.39.00

FC Lahti voitti FC Interin

FC Inter isännöi FC Lahtea Liigacupin ottelussa. FC Lahti avasi voittotilinsä hakemalla Turusta 1-0 (0-0)-voiton Olli Tynkkysen tekemällä maalilla.

Interin avausvoitto kauden 2013 Liigacupissa antaa odottaa itseään. Tiistaina Javenture-Areenalla pelatun ottelun voitti vierasjoukkue FC Lahti niukasti 0-1 (0-0). Otteluna ainoan maalin viimeisteli pelin 66. minuutilla Olli Tynkkynen.

Ottelun avausjakso oli kaiken kaikkiaan melko tapahtumaköyhä. Kummankin joukkueen puolustaessa tiiviisti maalipaikat olivat kortilla. Interin ainoa paikka tuli 14. minuutilla Guy Gnabouyoulle, joka laukoi pallon Irakli Sirbiladzen pudotuksesta reilusti yli maalin.

Lahtelaisten ainoa vaarallinen tilanne tuli hieman paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta 38. minuutin kohdalla. Interin maalivahti Magnus Bahne torjui kuitenkin hyvällä vastaantulolla ja maltilla Olli Tynkkysen yrityksen.

Interin joukkueelle tuli jobinpostia toisen jakson alussa, kun joukkueen uusi hankinta Tamas Gruborovics joutui jättämään kentän lievän takareisivamman takia. Mistään vakavasta tuskin on kuitenkaan kysymys, eikä Gruborovicsin poissaolosta ole tulossa pitkä.

Toisen jakson ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli Interille. Avausjaksolla oman paikkansa tuhrinut Gnabouyou pelasi pallon taitavasti maalin takatolpalle, josta Solomon Duahin onnistui sohia pallo ohi tyhjän maalin.

Kolme minuuttia tästä iski sitten FC Lahti. Joukkueen nuori hyökkääjä Olli Tynkkynen sai hienon syötön Matti Klingalta ja kirmasi läpiajoon. Tarkka ja terävä ohjaus ei jättänyt Bahnelle mahdollisuuksia torjuntaan ja näin FC Lahti meni 1-0 johtoon.

Interin ei meinannut saada takaa-ajoaan käyntiin oikeastaan millään ja seuraavasta huippupaikasta vastasi jälleen vierasjoukkue Lahti. Mika Mäkitalo pelasi löysästi pelanneen Inter-puolustuksen keskeltä Matti Klingan läpi, mutta Bahne torjui jälleen tämän 81. minuutin yrityksen.

Kolme minuuttia tästä Inter sai parhaan paikkansa tasoitukseen, kun Maxi Asis taisteli itselleen maalipaikan. Yritys meni kuitenkin metsään, kun tämä törmäili Henri Lehtosen kanssa. Tämän lisäksi Interin painostus oli näennäistä ja saamatonta, eikä Juha Tuomen tarvinnut venyä oikeastaan minkäänlaisiin torjuntoihin.