Sami Hyypiä on mukana Kapteeni käskee -kampanjassa
11.3.2013 23:17:00

Miksi kapteeni käskee?

Veikkausliigan Kapteeni käskee –kampanja on osa liigan 20. juhlavuotta ja kampanjassa haastetaan jokainen kotimaisen huippujalkapalloilun ystävä todistamaan epäilijöille, että Veikkausliigakentillä pelataan huippujalkapalloilua.

Veikkausliigan markkinointipäällikkö Sami Verno valottaa kampanjan taustoja ja kertoo, että lähtökohtana oli Veikkausliigan juhlavuosi.
- Juhlakausi oli kampanjan lähtökohtana. Emme halunneet järjestää mitään juhlaottelua tai juhlaturnausta, jossa ainoastaan 20-vuotisjuhla olisi ollut teemana. Halusimme kampanjaan enemmän sisältöä, Verno kertoo.

Kapteeni käskee –kampanjaa ei suinkaan ole lyöty lukkoon aikoja sitten, vaan kehittely on tapahtunut vähitellen ja ennen kaikkea alkukauden pohjalta.
- Kuluvan alkukauden osalta olemme kehittyneet roimasti oikeastaan kaikilla mittareilla, medianäkyvyydessä, partnerinäkyvyydessä, liigan verkkosivujen kävijämäärissä, Verno luettelee.
- Ainoa mittari jonka osalta emme ole alkukaudella yltäneet tavoitteisiin, on yleisömäärä. Sen suhteen koimme keväällä isoja pettymyksiä. Päätimme tämän takia tehdä valtakunnallisen kampanjan yleisömäärien kasvattamisen eteen ja tueksi seurojen omalle yleisömarkkinoinnille.

Vernon mukaan syyttävää sormea yleisömäärien osalta ei missään nimessä pidä osoittaa seurojen suuntaan.
- Seurat ovat tehneet äärimmäisen hyviä markkinointitoimenpiteitä, sanoisin että parempia kuin koskaan aiemmin. Silti yleisöä ei olla onnistuttu tavoittamaan toivotusti.
- Haluammekin nyt kampanjan myötä heittää haasteen kannattajille. Suomessa on noin 500 000 jalkapalloilun harrastajaa, joista suurin osa haluaa todistaa itselleen ja muille, että jalkapalloilulle Suomessakin kuuluu se asema, joka sillä maailmanlaajuisesti on.
- Kampanjan myötä näillä ihmisillä on nyt mahdollisuus todistaa lähipiirilleen, että suomalainen jalkapalloilu ja Veikkausliiga ovat eurooppalaista huipputasoa.

Kampanjaan kuuluvat kiinteästi kunkin liigaseuran tietyt kotiottelut, joihin lähdetään haastamaan seurojen kannattajia tuomaan mukanaan kaksi kaveria.
- Nyt tarjolla on helppo kanava todistaa, että liigakatsomoon todella kannattaa tulla. Jos joku tulee seuraamaan yhden ottelun tällä kaudella, toivomme että se on nimenomaan tähän kampanjaan kuuluva ottelu. Jos näistä saamme edes pienen osan aktivoitua jatkossakin katsomoihin, on kampanja täyttänyt tavoitteensa, Verno luonnehtii.
- Toivomme tietysti että ne jotka jo nyt käyvät katsomassa otteluita, innostuvat kutsumaan kaverinsa mukaan ja saadaan ikään kuin ketjukirje liikkeelle.

Vernon mukaan ”Kapteeni käskee” –nimikkeelle ei ole sen syvällisempiä perusteita.
- Nimi olisi varmasti voinut olla joku muukin, mutta tämä varmasti tarttuu mieleen.
- Saimme sen myötä mukaan myös kaksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuinta jalkapalloilijaa – ja kapteenia – Jari Litmasen ja Sami Hyypiän.

Verno painottaa, että kampanjan edetessä ”käskeviä kapteeneita” nähdään Litmasen ja Hyypiän ohella monia muitakin.
- Useita tulee ehdottomasti olemaan, Muun muassa liigaseurojen kapteenit käskyttävät omalta osaltaan kampanjan kestäessä.

Lue lisää kampanjasta täältä.

 


  • Yhteistyössä: