Hyytiä lopetti Veikkausliigauransa vuonna 2012.
31.10.2014 21:28:00

Erotuomari Jouni Hyytiä: ”Tulin uran lopulla pelaajaystävällisemmäksi”

Veikkausliigan Legendaksi Captain’s Ball -tapahtumassa torstaina nimetty Jouni Hyytiä pyrki tuomarin aktiiviurallaan olemaan ennen kaikkea tasainen ja ymmärtäväinen tuomari.

Jouni Hyytiä viheltää enää alasarjoissa, sillä miehen ikä ylittää nyt UEFA:n ja Palloliiton rajat.

- Työ- ja koulutustaustani armeijassa vuoksi olin varmasti aika tiukka tuomari. Loppua kohden vähän löystyin ja tulin pelaajaystävällisemmäksi. Minulla oli oma pelaajaura takana, joten yritin ymmärtää pelaajia. Yritin olla tasainen tuomari, niin että omassa tekemisessä ei olisi tullut liikaa vaihtelua, Hyytiä kertoo Palloliiton Huuhkaja-tv:n haastattelussa.

Veikkausliiga lanseerasi syksyllä 2007 suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlan kunniaksi uuden Legenda-kunniakerhon. Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia tai muita jalkapallotoimijoita, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle Legendoilla ei ole järjestysnumeroa, vaan jäsenet listataan aakkosjärjestyksessä.

Jouni Hyytiä on vasta toinen Veikkausliigan Legendaksi nimetty erotuomari. Ensimmäinen oli vuonna 2009 kunnian saanut Mikko Vuorela.

 


  • Yhteistyössä: