RoPS juhli cupin mestaruutta.
29.9.2013 9.10.00

Kokko ratkaisi Suomen Cupin RoPSille

Rovaniemen Palloseura voitti Suomen Cupin finaalissa Kuopion Palloseuran lukemin 2-1 (0-0) lauantaina Helsingissä. RoPSin sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Aleksandr Kokko. KuPSin kavennuksen viimeisteli lisäajalla Jerry Voutilainen.

Ottelun avausjakso oli maaliton, mutta toisella puoliskolla alkoi tapahtua toden teolla. KuPSin Dudu ajettiin suoralla punaisella kentältä 52. minuutilla. Sen jälkeen aloite siirtyi RoPSille. Kokko vei rovaniemeläiset johtoon rangaistuspotkusta 78. minuutilla ja viimeisteli hienon iltansa minuuttia myöhemmin iskemällä vastahyökkäyksestä 2-0-johtomaalin. Voutilaisen kavennus tuli 2,5 minuuttia ennen lisäajan päätöstä, mutta tasoihin KuPS ei enää yltänyt.

Ottelun alku oli vauhdikas. Molemmat joukkueet hyökkäsivät rohkeasti ja käyttivät hyväkseen kentälle syntynyttä tilaa. Pelaajista paistoi jo esittelyssä, että yli tuhatpäiset kannattajajoukot saivat molempiin ryhmiin ylimääräistä energiaa.

Avauspuoliajalla ei saatu maaleja aikaiseksi. Lähempänä maalintekoa oli RoPS joka sai pallon kahdesti ylärimaan. Ensin 16. minuutilla Antti Okkonen laukoi vapaapotkun josta pallo kimposi muurin kautta poikkihirteen.  42. minuutilla maali oli entistä lähempänä. Ensin Tuomas Rannankari pelasti Mika Lahtisen puskun lähes maaliviivalta ja seuranneesta kulmasta Faith Obilor puski Okkosen kulman jälleen ylärimaan.

Dudu ja RoPSin toppari Obilor kävivät kovaa ja fyysistä taistelua pitkin ottelua. Toisella jaksolla Dudulla pimeni ja hän huitaisi RoPSin toista topparia Alison Ndukakua. Erotuomari Antti Munukka nosti välittömästi punaisen kortin ja nigerialainen marssi suihkuun.

- En nähnyt, mutta kuulin useammalta taholta, että ulosajo oli selvä. Se oli käsittämätön teko ja täysin anteeksiantamatonta, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen manaili lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Ja syystä. Ulosajon jälkeen ottelun kaava oli selvä: KuPS pudotti ja RoPS yritti hakea ratkaisua. RoPSin pallonliikuttelu oli kuitenkin hidasta eikä tulosta ollut syntyä. 77. minuutilla tapahtui seuraava käännekohta kun Nicholas Otarun laukaus osui KuPS-pakki Tuomas Rannankarin käteen rangaistusalueella. Pallo vietiin pilkulle ja Kokko latasi sen oikealla jalalla vasempaan kulmaan.

Minuutti siitä ja peli oli 2-0. Otaru riisti pallon Dawda Bah’lta ja vapautti Kokon vetopaikkaan. Tällä kertaa Kokko viimeisteli vasemmalla jalallaan tarkasti oikeaan alakulmaan 20 metristä.

Ottelu vaikutti jo ratkenneen kunnes vaihdosta sisään tullut Voutilainen sai nappikeskityksen Rannankarilta ja puski läheltä 1-2-kavennuksen lisäajan toisella minuutilla. Lopussa KuPS sai vielä kulman mutta RoPS kesti sen ja pääsi aloittamaan juhlat vapauttavan loppuvihellyksen kajahdettua.

Cup-mestaruus oli RoPSille seurahistorian toinen. Edellinen voitto on vuodelta 1986. Nykyinen päävalmentaja Kari Virtanen oli mukana jo tuolloin – tosin pelaajana. KuPSille tappion synkkyyttä lisää varmasti se, että kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen tappio cupin finaalissa.

Suomen Cupin voittaja RoPS saa paikan ensi kauden Eurooppa-liigan karsintoihin ja palkintorahaa 30 000 euroa. Häviäjä joutuu tyytymään 8 000 euroon.

RoPS – KuPS 2-1 (0-0)
1-0 Aleksandr Kokko rp. 78.