Niko Kukka pelasi viime kaudella AC Oulussa.
16.11.2010 16:31:00

MYPA hankki kolme uutta pelaajaa

Puolustajat Niko Kukka ja Tommi Vesala ja keskikenttämies Eetu Kaipio ovat ensi kaudella MYPA:n miehiä. Kukka siirtyy joukkueeseen AC Oulusta, Kaipio ja Vesala FC Viikingeistä.

Kaikkien kolmen sopimukset ovat optiovuodella mallia 1+1.

23-vuotias Kukka pelasi päättyneellä kaudella Oulussa 24 ottelua, joissa keräsi puolustajalle hyvät tehot 2 maalia ja 3 syöttöä.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas on mielissään uudesta vahvistuksesta.

- Nikolla on poikkeuksellisen hyvä vasen jalka, ja pelin avaamisessa ja rakentamisessa hän tulee olemaan tärkeä mies. Samoin hän on vahva erikoistilanteissa, Toke sanoo MYPAn verkkosivuilla.

- Niko on kova luu, joka löi itsensä viime kaudella läpi vasempana puolustajana.

21-vuotias Kaipio ja 24-vuotias Vesala olivat puolestaan Korkeakunnaksen luottomiehiä viime kaudella Viikingeissä.

Vesala on todellinen monikäyttömies, joka pystyy pelaamaan missä tahansa puolustuksessa, laiturina tai keskikentän keskellä.

- Hän on fyysisesti todella lahjakas pelaaja, joka voisi juosta vaikka pari peliä putkeen. Tommi on ollut Viikingeissä luottomies jo monta vuotta. Parhaimmillaan hän on puolustussuuntaan pelatessa 1 vastaan 1 -tilanteissa ja pelaa rohkeasti myös eteenpäin, Korkeakunnas analysoi.

- Tommi jaksaa painaa hommia ja on todellinen joukkuepelaaja.

Kaipiota Korkeakunnas kehuu myös rohkeaksi, jopa arvoitukselliseksi.

- Eetu on taitava pelaaja, jolla on erittäin hyvä oikean jalan potkutekniikka. Viime kaudella hän otti Viikingeissä huiman askeleen eteenpäin.

- Hän on myös luova pelaaja, joka uskaltaa tehdä tiukassakin paikassa nopeita ratkaisuja.

Sekä Kaipio että Kukka tuovat vaarallisuutta myös erikoistilanteisiin.

Kaipio ja Vesala olivat ne kaksi peluria, jotka Toke halusi Viikingeistä ehdottomasti mukaansa MYPA:an tullessaan, mutta MYPA seurasi kaksikkoa viime kaudella jo muutenkin.

- Minulla on täysi luottamus siihen, että he pystyvät nostamaan tasoaan ja olemaan liigassa hyviä pelaajia - etenkin kun pääsevät nyt harjoittelemaan ammattilaisina. Uskon, että nyt oli molemmille oikea aika siirtyä ylöspäin, Toni sanoo.

Kun MYPA teki aiemmin jatkosopimukset Toni Lindbergin, Tuomas Ahon ja Sampsa Timoskan kanssa ja Konsta Hietasen sopimus ylsi valmiiksi myös ensi vuoteen, Korkeakunnaksen silmiin puolustuspää näyttää jo hyvältä.

- Vesalan ja Kukan tulon myötä puolustuslinja alkaa olla aika valmis. Siellä päässä tilanne on nyt hyvä.

 


  • Yhteistyössä: