Uusi stadion nousee nykyisen Hongan kotikentän välittömään läheisyyteen.
12.3.2010 7:31:00

Tapiolan stadionhanke etenee

Tapiolan jalkapallostadion Oy on rakentamassa Tapiolan urheilupuistoon Espooseen 8000 hengen stadionin, jonka erikoisuus on suljettava katto. Stadionin kustannusarvio on 22 miljoonaa euroa.

Tapiolan jalkapallostadion Oy:n liiketoimintasuunnitelman mukaisesta omarahoitusosuudesta 8.6 miljoonaa on tällä hetkellä koossa 7.4 miljoona euroa. Summa koostuu stadionin nimen myynnistä ja 31 myydystä aitiosta. Aitioista on vielä vapaana 14. Opetusministeriöltä on haettu kansallista huippu-urheiluhanketta varten stadionille 5.2 miljoonaa euroa.

Espoon kaupungin lainan osuus tulisi olemaan 8-13.2 miljoonaa euroa, riippuen Opetusministeriön rahoituksen määrästä. Omarahoitusosuutta voidaan tarvittaessa kasvattaa myös osakaslainalla.

- Honka tehnyt viisi vuotta määrätietoisesti yleisön ja peliolosuhteiden eteen töitä. Työ on ollut hedelmällistä, mutta tavallaan nyt on tultu tien päähän tässä kehittämisessä. Vuosi sitten laukaistiin tämä projekti ja meillä on ollut hyvä yhteistyö ollut Espoon kaupungin kanssa ja sitä se on varmasti eteenpäin, FC Hongan toimitusjohtaja Jouko Pakarinen sanoo.

Rakennusaikataulu alkaa olla myös selvillä.

- Tavoite on se, että ensi syksynä rakennetaan. Kaupungin rahoituspäätös tulee huhtikuussa ja sen jälkeen menee aikaa saada luvat ja piirustukset kuntoon. 3-4 kuukautta menee lupaprosessissa. Uskon, että 2011 vuoden aikana päästään rakentamaan, FC Hongan hallituksen puheenjohtaja Jouko Harjunpää kertoo.

- Ympäristökeskus on myös antanut lausunnon, eikä tule vastustamaan hanketta. Uusi kaava on myös tulossa ja meidän pitää vain noudattaa suunnittelussa sitä. Rakennusvalvonnan tehtävä on sitten se, että he varmistavat sen, että stadionin rakennus menee uuden kaavan mukaisesti. Stadionin rakennusaika on reilu vuosi, Harjunpää jatkaa.

Pallohonka Oy:n (yhtiö, joka hallinnoi Veikkausliigassa pelaavaa joukkuetta FC Honkaa)
osakkuudet maaliskuussa 2010.

Jouko Harjunpää 37.7%
Jouko Pakarinen 25.9%
Toivo Sukari 10%
Aarni Kuorikoski 8
Nimeä ei julkaista 8%
Rauno Nurmi 5%
Nimeä ei julkaista 3%
Raimo Konkola 2%
160 pienosakasta 0,4%

Tapiolan jalkapallostadion Oy:n osakkuudet

Pallohonka oy  20%
Toivo Sukari 20%
Jouko Harjunpää 10%
Jouko Pakarinen 10%
Aarni Kuorikoski 10%
Nimeä ei julkaista 10%
Rauno Nurmi 10%
Nimeä ei julkaista 10%

 


  • Yhteistyössä: